inspiratie

Helping hands

Als je even in een dipje zit, dan is dit een oppepper. Je staat er in het creatieproces niet alleen voor. Er is hulp voorhanden. Ze noemen het: helping hands. Het is een frappant fenomeen. Je moet wel goed opletten, want die handen hebben vaak verrassende verschijningsvormen.

De verhalen van mijn leermeester Joseph Jaworski spreken tot de verbeelding. Hij zegt zijn succesvolle carrière als advocaat vaarwel om zich volledig te wijden aan zijn roeping: het stichten van het American Leadership Platform. Hij heeft geen idee waar te beginnen. “Na een week lang worstelen kocht ik de Sunday Times en mijn aandacht werd getrokken door een artikel van dr. David Bohm. Ik wist op datzelfde moment dat dit artikel zich tot mij richtte. Bingo! Hoewel het zondag was pakte ik de telefoon en begon rond te bellen. Na een paar telefoontjes had ik Bohms privé-nummer en voor ik het wist had ik hem aan de lijn. Ik stortte mijn hart uit, vertelde hem waar ik mee bezig was en vrijwel zonder aarzeling ging hij akkoord om de hele volgende middag met mij door te brengen. Dit was een van de ‘voorspelbare wonderen’ die ik in de jaren die volgenden zou ervaren.”** Het American Leadership platform groeide uit tot een gezaghebbend instituut.

Het werkt zo: als je vol overgave gaat voor hetgeen jij te doen hebt, dan mobiliseert het leven in antwoord daarop hulptroepen. Om deze hulp hoef je niet te vragen. Het is er, maar je moet wel over de drempel stappen om ze op te roepen. Als jij je leven waagt, draagt het leven jou. Joseph noemt dit het mysterie van commitment. Wie niet waagt, wie niet wint.

Wacht jij voor de drempel? Vraag je omgeving dan om hulp om de stap te wagen. De helping hands helpen je dan verder!

 

** Joseph Jaworski, Synchroniciteit, de innerlijke weg naar leiderschap. Zie voor de exacte bewoording hoofdstuk 12 ‘De gids’.